Att vara gluten intolerant visade sig inte vara lika svårt som jag trodde. Givetvis är det enklast hemma men det fungerar ute också.
Några tips till hemmet:
– sortera ut sådant i skafferiet som du inte kan äta (givetvis fick vissa saker vara kvar så att Filip kan äta som vanligt)
– testa olika gluten fria produkter för att ta reda på vilka som är godast
– ta reda på vilka av dina vanliga matprodukter som du inte kan äta och ersätt dem
Några tips som du ska gå ut:
– om du ska äta middag ute så kolla gärna innan om de har något gluten fritt (så slipper du besviken när du kommer dit)
– innan du ställer dig i en långt kö för att ev handla fika så gå fram och fråga om de har något glutten fritt
Det är ju inte en dödsdom så det är bara att anpassa sig. Det tar lite tid att tänka om på vissa saker och visst kommer jag bli besviken över saker som jag inte kan äta, och jag tror att jag alltid kommer att stöta på sådana saker. Många saker kommer jag att lära mig att laga utan gluten och det kommer bli minst lika bra. Men det kommer nog alltid att kännas konstigt när de andra kan välja vad som på caféet medans jag kanske bara kan välja på en eller två saker pga mina gluten intolerans och allergier.
Jag kan inte heller låta bli att fundera på varför jag har flera allergier medans ingen annan i familjen har det. Hur kan det bli så? I och för sig är det ju enklare om det bara är en… men ändå, hur kan det bli så?
Shit, var det över ner utanför fönstret just nu. Det är inga små droppar utan det är stora rejäla droppar som bara öser ner. Det är mysigt med regn om man inte ska ut, vilket jag inte ska. Nu börjar det regna ännu mer.
Jag har haft ont i magen och mått illa nu några dagar men i morgon ska jag jobba igen, yeeesssss! Det är inget kul att vara sjuk och inte kunna arbeta. Men det är över nu.